PROIZVODI

Sirova hrana za pse premijum kvaliteta

Mi proizvodimo zamrznutu sirovu hranu od pilećeg, junećeg i svinjskog mesa koje se može koristiti i u ishrani ljudi, i prvi smo domaći proizvođač ovakve hrane. Pored kvalitetnog mesa, u pripremi ovog proizvoda koristimo i povrće puno vitamina i antioksidanata, kao i ukusno voće.

Psi su oduvek u ishrani najviše koristili sirovu hranu. A kako su oni primarno mesojedi, hraneći ih sirovim mesom, mi ćemo našim ljubimcima obezbediti sličnu ishranu u skladu sa njihovom prirodom.

Stručnjaci kažu da je ishrana zasnovana na svežem mesu dobra za unapređenje zdravlja psa, jer je jedino ona bogata belančevinama, enzimima, vitaminima i mineralima u prirodnom obliku. Kroz sirovu hranu namirnice se maksimalno iskorišćavaju. 

Koje su prednosti sirove hrane?

  • Povećan nivo energije
  • Bolji imunitet, smanjena alergija
  • Zdravlja koža i sjajnija dlaka
  • Čistiji zubi i svežiji zadah
  • Lakša probava, manja količina izmeta i smanjena nadutost

Kako se pravilno odmrzava sirova hrana?

Odmrzavanje hrane je potrebno unapred planirati. Pri tom treba voditi računa da se površina za pripremu hrane očisti kao i posuda za jelo, da se hrana ne odleđava u toploj vodi, niti da stoji na sobnoj temperaturi duže od 2 sata.

Postoje dva sigurna načina da se ovakav proizvod odledi, i to u:

01

Frižideru

ostavite hranu preko noći kako bi imala dovoljno vremena da se odmrzne i

02

Hladnoj vodi

ovaj metod je brži, ali se ovako odmrznuta hrana ne sme više zamrzavati. Hladnu vodu treba menjati na svakih 15-20 minuta, i voditi računa da nema oštećenja na ambalaži kako voda ne bi ušla u proizvod.

Ne odmrzavati u mikrotalasnoj pećnici

Nakon odmrzavanja, jelo treba odmah servirati.

Ovu hranu ne treba kuvati.
Preporučena dnevna količina je: 250 g na svakih 10-15 kg telesne mase psa.